top of page

Grupo de Análise de Mercado

Público·16 membros

Ocolul pamantului in 80 de zile - o provocare literară și geografică semnată de Jules Verne | PDF


Ocolul pamantului in 80 de zile: un roman clasic de aventură și știință
Dacă îți plac romanele care te fac să visezi la călătorii extraordinare, la locuri exotice și la tehnologii inovatoare, atunci nu trebuie să ratezi Ocolul pamantului in 80 de zile, una dintre cele mai celebre opere ale lui Jules Verne. Acest roman este o capodoperă a literaturii universale, care a influențat generații întregi de cititori și scriitori. În acest articol, îți vom spune ce este romanul Ocolul pamantului in 80 de zile, de ce să îl citești și cum să îl descarci în format PDF.


Ce este romanul Ocolul pamantului in 80 de zile?
Ocolul pamantului in 80 de zile este un roman de aventură și știință, publicat pentru prima dată în anul 1873, ca parte a seriei Voyages extraordinaires (Călătorii extraordinare) a lui Jules Verne. Romanul spune povestea lui Phileas Fogg, un gentleman englez care pariază cu prietenii săi din club că poate face ocolul lumii în doar 80 de zile, folosind mijloacele de transport disponibile la acea vreme. Împreună cu servitorul său francez, Passepartout, el pornește într-o călătorie plină de peripeții, urmărit de un detectiv care îl bănuiește că este autorul unui jaf bancar. Pe drum, el întâlnește diverse personaje și situații, care îi testează curajul, inteligența și loialitatea Autorul: Jules Verne
Jules Verne este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați scriitori francezi, considerat a fi părintele science fiction-ului modern. El s-a născut în anul 1828, în orașul Nantes, și a avut o pasiune pentru literatură, geografie și știință de mic copil. El a scris peste 60 de romane, în care a imaginat călătorii fantastice în spațiu, sub apă, în interiorul pământului sau în jurul lumii, folosind elemente științifice și tehnologice avansate pentru epoca sa. Printre cele mai faimoase opere ale sale se numără Cinci săptămâni în balon, O călătorie spre centrul pământului, Douăzeci de mii de leghe sub mări, Insula misterioasă și Ocolul pamantului in 80 de zile. Jules Verne a murit în anul 1905, lăsând în urmă o moștenire culturală impresionantă.
ocolul pamantului in 80 de zile pdf downloadRezumatul: o călătorie extraordinară în jurul lumii
Ocolul pamantului in 80 de zile începe cu o scenă în care Phileas Fogg, un bogat și excentric membru al Reform Club-ului din Londra, acceptă un pariu de 20.000 de lire sterline cu alți membri ai clubului, care îl provoacă să facă ocolul lumii în doar 80 de zile. El pleacă imediat cu servitorul său Passepartout, un fost acrobat care spera să aibă o viață liniștită alături de stăpânul său. Ei iau trenul spre Paris, apoi vaporul spre Suez, Bombay, Calcutta, Hong Kong, Yokohama, San Francisco și New York. Pe parcursul călătoriei, ei se confruntă cu tot felul de obstacole și aventuri: sunt atacați de indieni, salvează o prințesă indiană pe nume Aouda de la moartea pe rug, sunt arestați de un detectiv pe nume Fix care îi confundă cu un hoț de bancă, pierd un vapor din cauza unei greșeli de orar, traversează un pod periculos peste munți, se luptă cu un bizon furios și cu un grup de bandiți. În ciuda tuturor acestor întâmplări neașteptate, ei reușesc să ajungă la Londra la timp pentru a câștiga pariul.


Personajele principale: Phileas Fogg, Passepartout, Fix și Aouda
Phileas Fogg este protagonistul romanului și un exemplu de gentleman englez: calm, rezervat, metodic și generos. El este foarte bogat și duce o viață regulată și monotonă. El nu are familie sau prieteni apropiați și își petrece timpul jucând whist la club sau citind ziare. El este pasionat de geografie și matematică și are o memorie extraordinară. El este dispus să riște totul pentru a-și dovedi dreptatea și pentru a-și onora cuvântul. El este loial față de servitorul său Passepartout și se îndrăgostește de Aouda.


Passepartout este servitorul lui Fogg și naratorul romanului. El este un francez vesel, curios și loial. El a avut multe meserii înainte de a se angaja la Fogg: acrobat, pompier, cântăreț de operetă etc. El spera să aibă o viață liniștită alături de stăpânul său, dar este luat prin surprindere când acesta decide să plece în jurul lumii. El îl însoțește pe Fogg în toate aventurile sale și îl aj îl ajută în multe situații dificile. El este de multe ori comic și naiv, dar și curajos și ingenios. El are o relație de prietenie și respect cu Fogg, dar și de rivalitate cu Fix.


Fix este un detectiv al poliției britanice, care îl urmărește pe Fogg în jurul lumii, crezând că este autorul unui jaf bancar comis în ziua plecării sale. El încearcă să îl împiedice pe Fogg să ajungă la destinație, folosind diverse metode: îl denunță la autorități, îl sabotează, îl provoacă la duel etc. El este un personaj obstinat, perfid și manipulator, care nu se lasă convins de nevinovăția lui Fogg. El are o relație de antagonism cu Fogg și Passepartout, dar și de colaborare forțată în anumite momente.


Aouda este o prințesă indiană, care este salvată de la moartea pe rug de Fogg și Passepartout, după ce soțul ei a murit. Ea se alătură călătoriei lor și devine o tovarășă de nădejde pentru ei. Ea este o personaj frumoasă, inteligentă, curajoasă și recunoscătoare. Ea se îndrăgostește de Fogg și acceptă să se căsătorească cu el la sfârșitul romanului.


De ce să citești romanul Ocolul pamantului in 80 de zile?
Ocolul pamantului in 80 de zile este un roman care merită citit din mai multe motive:


Este o operă de pionierat a genului science fiction
Romanul Ocolul pamantului in 80 de zile este una dintre primele opere care au folosit elemente științifice și tehnologice pentru a crea o poveste fantastică. Jules Verne a anticipat multe invenții și descoperiri care au avut loc după publicarea romanului, cum ar fi: telegraful electric, submarinul, tunelul sub Canalul Mânecii, zborul cu avionul etc. El a folosit date geografice și istorice reale pentru a construi un scenariu plauzibil și verosimil al călătoriei în jurul lumii. El a creat astfel un model pentru alte opere science fiction care au urmat.


Este o poveste plină de suspans, umor și imaginație
Romanul Ocolul pamantului in 80 de zile este o poveste care te ține în priză de la început până la sfârșit, oferindu-ți momente de tensiune, surpriză, râs și admirație. Jules Verne a folosit o tehnică narativă eficientă, bazată pe alternarea episoadelor liniștite cu cele agitate, pe crearea unor situații limită și pe rezolvarea lor ingenioasă. El a folosit și un umor subtil și ironie pentru a satiriza anumite aspecte ale societății și culturii vremii. El a folosit și o imaginație bogată pentru a inventa personaje memorabile, scene spectaculoase și detalii pitorești.


ocolul pamantului in 80 de zile carte pdf


ocolul pamantului in 80 de zile jules verne pdf


ocolul pamantului in 80 de zile rezumat pdf


ocolul pamantului in 80 de zile online pdf


ocolul pamantului in 80 de zile gratis pdf


ocolul pamantului in 80 de zile roman pdf


ocolul pamantului in 80 de zile editura regis pdf


ocolul pamantului in 80 de zile scribd pdf


ocolul pamantului in 80 de zile audio pdf


ocolul pamantului in 80 de zile ebook pdf


ocolul pamantului in 80 de zile povestire pdf


ocolul pamantului in 80 de zile film pdf


ocolul pamantului in 80 de zile teatru pdf


ocolul pamantului in 80 de zile comentariu pdf


ocolul pamantului in 80 de zile recenzie pdf


ocolul pamantului in 80 de zile lectura pdf


ocolul pamantului in 80 de zile personaje pdf


ocolul pamantului in 80 de zile citate pdf


ocolul pamantului in 80 de zile analiza pdf


ocolul pamantului in 80 de zile referat pdf


ocolul pamantului in 80 de zile tema pdf


ocolul pamantului in 80 de zile desene animate pdf


ocolul pamantului in 80 de zile rezumat pe capitole pdf


ocolul pamantului in 80 de zile carte online pdf


ocolul pamantului in 80 de zile idei principale pdf


ocolul pamantului in 80 de zile gen literar pdf


ocolul pamantului in 80 de zile rezumat scurt pdf


ocolul pamantului in 80 de zile carte audio pdf


ocolul pamantului in 80 de zile poveste pdf


ocolul pamantului in 80 de zile fragmente pdf


ocolul pamantului in 80 de zile imagini pdf


ocolul pamantului in 80 de zile mesaj pdf


ocolul pamantului in 80 de zile titlul pdf


ocolul pamantului in 80 de zile caracterizare phileas fogg pdf


ocolul pamantului in 80 de zile caracterizare passepartout pdf


ocolul pamantului in 80 de zile caracterizare fix pdf


ocolul pamantului in 80 de zile caracterizare aouda pdf


ocolul pamantului in 80 de zile conflict pdf


ocolul pamantului in 80 de zile spatiu si timp pdf


ocolul pamantului in 80 de zile narator si perspectiva narativa pdf


ocolul pamantului in 80 de zile stil si limbaj artistic pdf


ocolul pamantului in 80 de zile valoare artistica si educativa pdf


ocolul pamantului in 80 de zile pareri si impresii personale pdf


Este o sursă de inspirație și cunoaștere despre diverse culturi și locuri
Romanul Ocolul pamantului in 80 de zile este o sursă de inspirație pentru cei care iubesc călătoriile și aventurile. Jules Verne a reușit să transmită emoția și frumusețea descoperirii unor locuri noi și diferite, precum Egiptul, India, China, Japonia sau America. El a oferit și o viziune critică asupra unor probleme sociale și politice ale epocii, cum ar fi cum ar fi colonialismul, sclavia, opiumul, fanatismul religios sau inegalitatea de gen. El a oferit și o lecție de toleranță și respect față de diversitatea culturală și umană. El a stimulat astfel curiozitatea și cultura generală a cititorilor săi.


Cum să descarci romanul Ocolul pamantului in 80 de zile în format PDF?
Dacă vrei să citești romanul Ocolul pamantului in 80 de zile în format PDF, ai la dispoziție două opț


Informações

Bem-vindo ao grupo! Você pode se conectar com outros membros...
Página do grupo: Groups_SingleGroup
bottom of page